Mijn reis, deel 2
Ben je bij deel 2 maar moet je 1 nog lezen, klik dan even op mijn reis deel 1 om die te lezen. Ik reis namelijk door zuid Europa met mijn schoonfamilie en ik vertel hier wat ik daar meemaak.
Dag 8 niks doen
Gister was al enorm intens, dus tijd weer om even niks te doen. gezien Paul’ ouders hoef ik me ook geen zorgen meer te maken om lunch of diner, dus nou toch een soort resort idee.
Ik heb lekker aan het zwembad gelegen en gegeten. Zaai, maar had het even nodig.
Dag 9 Lidl
Ik hoor jullie denken, Lidl? Ja we hebben een running gag dat we lekker de Lidls in de wereld afgaan. Want Paul’ moeder is net zo gek op deze toko als ik. Dus er moeten boodschappen gedaan worden, mogen jullie raden waar we dat doen.
Voor een ieder die zegt overal is Lidl hetzelfde. Dat is niet zo. Het concept van de winkel ja, maar wat er verkocht wordt is echt op het land en de behoeftes gericht.
Maar na deze enerverende dag lekker verder aan het zwembad, want ja waarom niet.
Dag 10 De markt
De markt in Bergerac is best boring. Maar het leuke is dat ze er allemaal lokale dingen verkopen. Dus iedereen staat daar met bergen tomaten en sla. Maargoed, Paul’ moeder moest even de huur ergens halen en wij gingen mee, dus konden we ook even leuk de markt zien.
Het blijft toch leuk een markt in het buitenland. Niet alleen voor mij, maar wat een bergen toeristen zeg. Pfoe. Op naar huis wat Paul’ vader had een getrokken kies en dat moest natuurlijk verzorgt worden.
Leuke bijkomstigheid is dat Paul’ broer ook kwam. Die kende ik niet, dus ik was daar best gespannen over. Maar wat een leuke gast. Heel chill gepraat en spellen gespeelt dus top.
Dag 11 Verjaardagsdiner
De dame van de uitgebreide lunch in deel 1? Ja ze was jarig en nodigde ons uit voor een diner bij hun thuis. dus op naar Bordeaux maar weer om daar heel even te rusten en dan ook een uber te bestellen.
Eenmaal daar de welbekende bise gedaan en idereen hoi gezegd. Een andere vriendin van Paul nam ook een vriendin mee die geen woord Frans sprak. Dus dat kwam mij mooi uit, kon ik haar lekker leren kennen. Wel gek, want ze zijn beide Oekrains, dat ligt toch lastig of gevoelig allemaal. Mar goed.
Het eten, mijn god. Boter zacht St. jacobsschelpen, boterzacht vlees, groentes, eigen geschoten wild. Het was echt geweldig. En zoveel gezelligheid ook. topper van de avond is dat de taxichauffeur Nederlands was. Dus hele gesprekken met hem gehad. En dat was maar goed ook, want daardoor heeft hij de spugende vriendin netjes thuis afgezet ipv op straat met een boete 🙏🏼
Dag 12 Montbazillac
Hop in de auto terug naar Creysse en naar een van Paul’ favo plekjes. Zo favoriet dat het in ons logo zit. Dus kijk maar goed. Ik was vooral benieuwd of we er gratis in konden komen, omdat Paul daar vroeger werkte. Paul dacht van niet, maar niets was minder waar, want natuurlijk hoefde wij niets te betalen.
Het blijft een indrukwekkend kasteel en geweldig om langs te lopen. Ook kwamen we er daar achter dat we zo dicht bij elkaar waren toen we elkaar op Tinder naar echts swipten. Wij hebben zelf nog gedacht over een bezoek te plegen, maar niemand wilde met me mee.
Lekker nog even wijntjes geproefd en daarna met 2 flessen terug naar huis gegaan om optijd terug te zijn voor het diner.
Dag 13 Weekend
De eerste keer dat ik de familei ontmoette vond ik alles maar eng en sprak niemand Engels, dus tja.. Maar tegenwoordig is mijn Frans zo prima dat ik rustig met Paul’ vader alleen op stap kan om naar de markt te gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. We moesten brood, kaas, taart, groenten en fruit hebben. Dus let’s go.
De markt was nog groter dan woensdag, dus dat was geweldig. Lekker alles afgestruind en tegen heel wat mensen hoi moeten zeggen, want dokter Poumet is schijnbaar meer dan een dokter in Bergerac. Ach dat probleem kende ik, want dat gebeurde met zijn moeder ook.
We hadden alles zo ik kon weer rusten. Lekker spellen gespeeld, gegeten en aan het zwembad gelegen. Top vakantie al zeg ik het zo.
Dag 14 Fancy sunday
Hier is de zondagmaal een luxe. Wel is het altijd de lunch dat heel veel zorg krijgt en het diner minder. Maar prima, want ik kreeg eindelijk mijn lang gekoesterde confit de canard. Niet uit blik maar vacuum. Maar vooraf natuurlijk huisgemaakte foie gras. Om het af te sluiten tijd voor taart. Een van pruimen uit de tuin en de andere van de bakker.
Wat een geweldige lunch zo krijg je ze niet in NL. daarna weer lekker gechilled met de hele fam aan het zwembad, want waarom niet. Ook dit was weer een top afsluiter van de tweede week. Ik ben benieuwd of er nog aan getipt kan worden, want vrijdag gaan we naar Spanje!
Wil je weten hoe ons avontuur begon? lees dan: de eerste ontmoeting met een franse jongen.
Wil je meer weten over een onderwerp? laat dan even iets achter bij het contactformulier