Mijn reis, deel 1

Ik ben 4 weken onderweg en we gaan dan van Frankrijk naar Portugal met een tussenstop in Spanje. Ik heb er enorm zin in, maar voordat het de 28e is en we kunnen vertrekken, staat er nog een hoop op de planning.

Aankomst

Dag 1 10 juli. Ik vloog laat en werd met de taxi opgehaald om naar eindhoven te gaan. Jahoor vertraging, gelukkig maar 30 minuten, maar toch. Na aankomst op Bordeaux moesten we ook naar een bloed heet extra bij gebouwd gedeelte. Op naar de tram en naar huis.

Eenmaal thuis snel de spullen dumpen en klaar om de stad in te gaan. Paul’ vrienden waren daar en wilde mij graag weer eens zien en een biertje drinken in de pub. Dus zo gezegd zo gedaan. Nog steeds niks gegeten, dus ik moest het doen met een zakje chips. Tijd om te slapen.

Dag 2 Berthenon

Paul’ tante en oom hebben een wijnchateau, Chateau Berthenon. Dit is het huis van Paul’ opa en oma en is dus waar zijn moeder is op gegroeid en is tevens voor de helft van zijn moeder. Paul’ hart ligt hier best wel erg en ik wil natuurlijk zien waarom. Dus: Alors y.

Prachtig midden in het platteland ligt een gigantisch pand omringt met stallen en wijngaarden. Hier was zijn oom druk bezig met een grote bestelling 40 pallets รก 100 dozen. Zijn tante kwam ook net aan met de boodschappen voor de lunch. Paul liet me het huis zien en ik was verwonderd over het formaat.

Na onze spullen in de slaapkamer te hebben gelegd was het tijd voor lunch. Lekker uitgebreid zolas de Fransen dat wel kunnen. Aperitief, voor, hoofd en na. Even uitbuiken, want het was nogal veel om daarna met Paul naar Blaye stad te gaan waar het pronkstuk van de region, een fort, ligt. Prachtig mooi zoals je op de foto’s kunt zien. Na de terugkeer even ontspannen met een potje biljart en daarna is het tijd voor diner. 3 gangen op en top.

Dag 3 Tijd voor Creysse

Mijn moment is daar. Zwemmen en een kleurtje krijgen. Voordat we gingen rijden kregen we nog wel heel speciaal een wijnvat proeverij. Heel jonge wijn rechtstreeks uit een eikenhouten vat. Paul’ ouders zaten nog in Biaritz dus het huis ook lekker voor onszelf. Dus even de spullen dumpen en tijd voor heerlijk water en een zonnetje op mijn bakkes.

We hadden nog geen eten en drinken, dus tijd voor boodschappen. Heb ik Paul daar even mooi ingeluist, want die houdt er niet van, maar guess wie er toch meeging. Precies Paul. Lekker pastaatje gemaakt en zou de dag geindigd.

Dag 4 Niks doen

Helemaal niks doen, daar had ik zo veel behoefte aan. Gewoon met 30 graden op een bedje in de zon bed en breakfast vol liefde kijken. Flesje wijn open trekken die we mee kregen van zijn tante en een lekker simpel lunchje.

Spelletjemet Paul gedaan en pizza gegeten. Daarna bij nacht nog even alle lichten uit en sterren kijken. Kijk zelf maar hoe dat er uitziet.

Dag 5 14 juli nationale feestdag

Ik heb toch liever koningsdag maar goed. Gedaan met de rust. weer in de auto terug naar Bordeaux, want we gaan in de middag wat drinken met vrienden en dan in de avond eten met een van de beste vriendinnen van Paul.

30 graden in een auto zonder airco.. iets met een zeer nat ruggetje. Aangekomen snel naar huis want pfoe. Op naar de bar. Niet alles is open, maar goed wat open is was leuk. Zelfs nog wat biertjes gekocht.

De tijd verstreek snel en dat betekend naar het restaurant. 76 uur gezocht naar een parkeerplek, want schijnbaar stond het vol, omdat mensen naar het vuurwerk wilde kijken. Wisten wij veel. Dus lekker eten en bij het dessert als afsluiter vuurwerk. fantastisch!

Dag 6 boodschappen

Paul had het leuke idee mensen uit te nodigen voor een groot diner. Hij deed de wijn en ik mocht koken. Dus onderweg naar de auto even ongeveer alle wijnwinkels in Bordeaux uitgespeeld. Ja het was nog steeds warm..

Snel naar de supermarkt en alle andere spullen halen en door naar huis. Ze kwamen gelukkig niet vandaag, maar ik wilde weer zwemmen dus tja. Prioriteiten stellen zegmaar. nachtelijk zwempartijtje en voila de dag is weer voorbij.

Dag 7 Het Diner/lunch

Het einde van de eerste week is wel gaaf. 2 vrienden uit de wijnen kwamen eten bij ons. nemen zelf natuurlijk ook bijzondere dingen mee. Ik eet en drink dingen hier die ik nooit had verwacht. Bij het aperitief pestowokkels, voor caprese met 3 soorten tomaten en burrata, hoofd shakshuka en als na een aardbeien tiramisu.

Ik merkte hier voor het eerst hoe goed mijn Frans is geworden. Ik kon dingen verstaan en meepraten. Zege voor Duolingo. Na de lunch even zwemmen want we zijn er nu toch. En wie horen we daarop de achtergrond. Het zijn de ouders van Paul! ze zijn terug.

Tijd om met elkaar aan tafel te gaan zitten en ook even de wijn van een paar eerdere blogs te laten proeven aan de kenners. Zeer geslaagde dag. Moe maar voldaan naar bed.


Wil je weten hoe ons avontuur begon? lees dan: de eerste ontmoeting met een franse jongen.

Wil je meer weten over een onderwerp? laat dan even iets achter bij het contactformulier  

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *